زمانی که من وارد دانشگاه شهید مدنی تبریز شدم متوجه شدم که توی یکسری از ویژگیها با تصوراتم متفاوت هست. یکی از این موارد این بود که تصورمیکردم این دانشگاه داخل شهر تبریز باشه اما متاسفانه دانشگاه فاصله زیادی تا شهر تبریز داره و این کمی اذیتکننده هست.
دانشگاه مدنی تبریز یکی از دانشگاههای سراسری هست که تا سال 1391 نام دانشگاه تربیت معلم رو داشت اما بعد از اون نام شهید مدنی به خود گرفت. این دانشگاه که سطح متوسط رو به بالایی داره و جزء 30 دانشگاه برتر ایران هست؛ البته توی نتایج یک پژوهش بینالمللی هم رتبه 16 رو به خود اختصاص داده.
دانشگاه شهید مدنی تبریز، هم توی شاخه علوم پایه، هم علوم انسانی و هم مهندسی دانشجو میگیره و تا دکتری هم دانشجو میگیره و معمولا از بیشتر رشتههای دانشگاهی، پذیرش داره. توی این مقاله به صورت کامل به یه معرفی واقعی از دانشگاه شهید مدنی تبریز میپردازیم و قراره درمورد این دانشگاه صحبت شه.
دانشگاه مدنی قبلا داخل شهر تبریز بوده اما چندسالی هست که به دلیل گسترش این دانشگاه، تصمیم گرفتن که خارج از شهر باشه و پردیس دانشگاه شهید مدنی داخل شهر تبریز و توی مکان قبلی دانشگاه قرار گرفته. فاصله دانشگاه تا تبریز حدود 1 ساعته و تا مرکز شهر هم 1:30 ساعت فاصله داره. البته اگه خرید ضروری دارید، میتونید از شهر آذرشهر که تا دانشگاه حدود 10 دقیقه فاصله داره تهیه کنین. جالبه بدونین که دانشگاه شهید مدنی اولین دانشگاه توی کشوره که قطار داره! که اگه بخواید با قطار رفتوآمد کنید حدود 35 دقیقه طول میکشه و هزینه هم فقط 1500 تومان هست.
علاوه بر قطار، اتوبوس های بین شهری که از شهرهای دیگه به مقصد تبریز میرن هم وجود دارن که باهاشون میتونید به تبریز برید.
با توجه به اینکه فاصله شهر تا دانشگاه زیاده، یه فروشگاه خوراکی بزرگ، میوه فروشی، 4 تا رستوران و کافی شاپ و حتی نونوایی هم داره. میتونید نون سنگک بزنید بر بدن و کیف کنید!
دانشگاه مدنی وسعت زیادی داره و محوطه دانشگاه خیلی قشنگ و سرسبز هست.
خوابگاههای دانشگاه مدنی تبریز داخل دانشگاه هستن. اول بپردازیم به خوابگاه دخترانه که دوتا هست یکی خوابگاه قدس و یکی هم خوابگاه الزهرا. خوابگاه قدس فقط برای دانشجوهای ترم اول یا دومه، اما خوابگاه الزهرا برای باقی ترمها. خوابگاه الزهرا دو نوع ساختمان رو داره؛ یکی ساختمانهای زرد که برای دانشجوهای کارشناسی هست و یکی هم ساختمانهای سفید که برای دانشجوهای ارشد و دکتری هست. ظرفیت خوابگاهها زیاد هست طوری که هم به دوره روزانه و هم شبانه خوابگاه تعلق میگیره. فاصله خوابگاه الزهرا و المهدی تا دانشکدهها تقریبا زیاده که میتونید با آژانس یا اتوبوسهای داخل دانشگاه جابجا بشید. برای خوابگاه المهدی، که برای دانشجویان پسر هست, هم همینطوره و باید با اتوبوس یا آژانس جابجا بشید. این دانشگاه خوابگاه متاهلی نداره.
خوابگاه قدس یه سوییت هست که سه تا اتاق 4و6 تفره داره و جمعا 14 نفر ظرفیت داره. برای کل سوییت یک آشپزخونه با دوتا اجاق گاز و دوتا یخچال هست. سرویس بهداشتی و حمام برای هر اتاق به طور جداگانه هست. امکانات اتاقها هم کافیه و علاوه بر تخت، میز و صندلی و کمد شخصی هم داره. خوابگاه الزهرا توی هر سوییت 2 اتاق 4و6 نفره داره.
از نظر نظافت هر دو خوابگاه تمیزن و مشکل نظافت ندارین البته خوابگاه الزهرا کمی قدیمیتره ولی از نظرتمیزی مشکلی نداره. خوابگاه الزهرا علاوه بر اینکه سرویس بهداشتی و حمام هر سوییت جداست، سرویس و حمام مشترک برای تمام ساختمان هم داره. در مورد امکانات خوابگاه هم سالن ورزشی هم سالن مطالعه هم سوپرمارکت و 4 تا بوفه هم داره. برای شستن لباسهاتون هم ماشین لباسشویی خوابگاه زحمتش رو میکشه.
خوابگاه دانشگاه مدنی تبریز، ساعت ورود و خروج مشخصی داره؛ یعنی از 6 صبح تا حدودا 8:30-9 شب هست. اگه دیر برسید، با خانواده تماس میگیرن. راستی برای خارج شدن از خوابگاه علت خروج رو ازتون نمیپرسن.
اساتید دانشگاه شهید مدنی تبریز تقریبا همگی از دانشگاههای تاپ کشور فارغ التحصیل شدن و سطح علمی خوبی دارن. همومنطور که گفتیم جزء 30 دانشگاه برتر ایران هست؛ البته توی نتایج یک پژوهش بینالمللی هم رتبه 16 رو به خود اختصاص داده. مدرک دانشگاه شهید مدنی تبریز، معتبر هست و خیلی از دانشجوها تونستن که اپلای کنن.
کتابخانه و سالن مطالعه: دانشگاه مدنی تبریز علاوهبر کتابخانه بزرگی که داخل ساختمان مرکزی هست، هر دانشکده سالن مطالعه و کتابخانه خودش رو داره.
امکانات ورزشی: دو تا سالن ورزشی، استخر، زمین فوتبال، زمین فوتسال هم داره و حسابی مجهزه و شما میتونید با اندک هزینهای ازشون استفاده کنید و یک همراه هم با خودتون ببرید.
بازارچه: دانشگاه مدنی تبریز بازارچه نداره ولی رستوران داره که قبلا مختلط بود ولی الان جدا شده با این حال شما میتونید غذاتون رو بگیرید و توی محوطه بخورید. علاوهبر این بوفه هم هست که میتونید مختلط بشینید و غذاتون رو بخورید.
فضاهای مذهبی: دانشگاه مدنی تبریز یه مسجد بزرگ و مرقد شهدای گمنام هم داره و مراسمهای مختلفی رو برگزار میکنن.
حراست دانشگاه: برای ورود به دانشگاه باید کارت دانشجوییتون رو با دستگاه مطالبقت بدید؛ پس حراست به کارت دانشجویی گیر میده.حراست قبلا به پوشش گیر خاصی نمیداد ولی جدیدا کمی گیر میده البته بازم اونقدر نیست که خیلی اذیت بشید. حراست به ارتباط با جنس مخالف گیر نمیده و میتونید با هم حرف بزنید یا دوره هم بشینید و از فضای دلپذیر دانشگاه لذت ببرید.
کیفیت غذای سلف دانشگاه مدنی تبریز معمولیه و میشه گفت نه خیلی بده نه خیلی خوب.
غذاهای متنوع رو هم تقریبا داره. صبحانه هم بهتون میدن و شما میتونید صبحانه رو همراه شامتون برای روز بعد بگیرید. سلف دانشگاه مختلط نیست اما میتونید غذا رو با دوستاتون توی محوطه میل کنید. قیمت هر وعده غذای سلف 6 تومان هست و اگه کارتتون رو فراموش کنین باید 12 تومان بپردازید. تمام روز هفته بهتون غذا میدن به جز جمعهها که باید خودتون زحمت بکشید. سلف به دانشکدهها نزدیک هست و نیاز نیست خیلی راه برید تا بهش برسید.
راستی اگه با غذای سلف رو دوست نداشتید میتونید با طرح تاک از رستورانها و بوفهها غذا رزرو کنید که کیفیت خیلی بهتری دارن.
انجمنها قبلا فعالیتهای خیلی زیادی داشتن و تقریلا هر روز هفته برنامههای خیلی مفرحی برگزار میشد مثلا؛ دوران انتخابات از نامزدهای انتخاباتی دعوت شد و مناظره برگزار شد، هر هفته تئاتر برگزار میشد ولی الان فعالیت کمتری دارن . دانشگاه شهید مدنی تبریز از نظر سیاسی تقریبا دانشگاه فعالی هست. قبلا شورای صنفی قبلا خیلی فعال بود اما بعد از مدنی منحل شد. در حال حاضر انجمنهای ریادی فعالیت میکنن و اگه دوست داشنید میتونید عضو انجمن های مختلف بشید.
دانشگاه شهید مدنی تبریز، هم توی شاخه علوم پایه، هم علوم انسانی و هم مهندسی دانشجو میگیره و تا دکتری هم دانشجو میگیره و معمولا از بیشتر رشتههای دانشگاهی، پذیرش داره.
دانشگاه هرچقدر عالی هم باشن اما رسیدن به مرحله ای که دوست دارید فقط و فقط به خودتون بستگی داره. دانشگاه مدنی تبریز با اینکه اساتید خیلی خوبی داره و سطح علمی بالایی داره اما رسیدن به هر مرحلهای نیاز به تلاش شما داره. راستی اگه با فاصله دانشگاه تا شهر مشکل دارید، بیشتر بررسی کنید که دانشگاه مدنی جزء انتخابهای شما باشه یا نباشه.