با تست شک دار چیکار کنیم؟
حتما برای شما هم پیش اومده موقع آزمون دادن یا حل تستای کتاب بین گزینههای یک تست دچار شک بشید، حالا واکنش ما به این شک چی باشه؟ شانسی بزنیمشون؟ بیشتر درموردشون فکر کنیم؟ یا کلا ازش بگذریم؟ برای رسیدن به جواب، تا آخر این مطلب رو با من همراه باشید.
چند نوع شک داریم؟
1) شک ناشی از مطالعه نادرست و عدم تسلط
بعضی از شکها به خاطر مطالعه نادرست و عدم تسلط بوجود میاد. میگم مطالعه نادرست چون بعضی منابع، استاندارد نگارش نشدن و باعث میشن توجه به مطالب اصلی کمتر بشه. عدم تسلط هم به خاطر مطالعه یا تست کمه. باید از این شکها عبور کنیم و اون تستهارو به هیچ وجه جواب ندیم.
2) توهم شک
برای مثال ما بین گزینه یک و دو شک داریم ولی جواب، گزینه سه هست. یعنی ما بین دوتا گزینه غلط شک داشتیم. از این نوع سوال شکدار هم باید عبور کنیم و به هیچ وجه بهشون جواب ندیم. ممکنه مشکل از بی دقتی، عدم یادگیری اون مبحث و موارد دیگه باشه. حالا از کجا بفهمیم شک ما توهمه یا واقعی؟ تنها راهش اینه که به تجربه گذشته رجوع کنیم و ببینیم تستهای شکداری که از اون درس و مبحث قبلا زدیم واقعی بودن یا توهم؟ اگرم باز به نتیجه نرسیدیم که شک ما واقعیه یا توهم از اون سوال عبور میکنیم.
3) شک سه گزینه
یعنی ما بین سه تا گزینه شک داشته باشیم، این نوع شک رو هم بدون جواب دادن باید عبور کنیم.
4) شک واقعی
در صورتی که ما بین دوتا گزینه شک کردیم و مطمئن بودیم که جواب درست یکی از این گزینههاست به اون میگیم سوال شک دار واقعی. حالا دلیل به وجود اومدن این شک چیه؟
1. مطالعه کافی ولی تسلط کم
این مورد رو با شک اولی که گفتم اشتباه نگیرید، توی این حالت ما مطالعمون خوب بوده و به تسلط هم رسیدیم اما تسلطمون به حدی نیست که با قاطعیت کامل سوال رو جواب بدیم. اما مطمئنیم که جواب درست بین دوتا گزینهاییه که بینشون شک داریم.
2. طراح سوال عمدا کاری کرده بین دوتا گزینه گیر کنی
بعضی از طراحا عمدا کاری میکنن که بین دوتا گزینه به شک بیفتیم.
3. گزینه درست و درست تر
بعضی درسا مثل جامعهشناسی و فلسفه تستهاشون گاها طوری طراحی میشه که چند جواب درست داره ولی یک گزینه از بقیه درست تره، تو چنین تستهایی شک ما بین گزینه درست و درستتر خواهد بود.
حالا تست شکدار رو بزنیم یا نه؟
در برخورد اول این سوالات رو جواب نمیدیم، کنارشون یه علامت میذاریم و رد میشیم ، اگه زیاد روی سوال شکدار بمونید و فکر کنید وقت از دستتون در میره. بعد از اینکه بقیه سوالات رو جواب دادیم اگه وقت باقی موند، میاییم سراغ سوالات شکداری که علامت زدیم. در این موقعیت با سه حالت مواجهیم:
یا به جواب میرسیم.
کلا به جواب نمیرسیم و شکمون پابرجا میمونه که در این صورت جواب نمیدیم و رد میشیم.
شکمون کاملا برطرف نمیشه ولی احتمال درست بودن یه گزینه رو بیشتر میدونیم که در اون صورت جواب میدیم، ولی توجه داشته باشید که اگر بعد از چندبار تجربه دیدیم این کار برامون تاثیر منفی داشت این نوع شکهارو رو هم جواب نمیدیم و رد میشیم.
اگه تعداد شکها زیاد بود چیکار کنیم؟
اگه تعداد سوالات شکدار واقعی زیاد بود، همشون رو جواب میدیم. بله درست متوجه شدید! همشون رو جواب میدیم ولی دلیل این حرفم چیه؟هر سوال درست مقابله میکنه با سه سوال غلط ما. بر فرض ما با 7 سوال شک دار مواجه شدیم و به همشون جواب دادیم. فرض میکنیم 2 جوابمون درست از آب دراومد 5 سوالمون غلط. 2 سوال درستمون 5 سوال غلط رو خنثی میکنن و یه درصد کمی هم به ما اضافه میکنن!
البته توجه کنید که این فقط یک راهکاره که میتونید توی آزمونای آزمایشی چندبار امتحان کنید و اگه نتیجه گرفتید ادامش بدید.
امیدوارم این مقاله برات مفید بوده باشه.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.