معرفی دانشگاه ها | دانشگاه گیلان

مقدمه

راستش من قبل از این که گیلان رو برای تحصیل انتخاب کنم، تصورم جایی خوش‌آب و هوا با طبیعتی بکر بود که می‌تونم  اونجا در کنار تحصیل از فضای بی‌نظیرش لذت ببرم. شنیده بودم که دانشگاه گیلان خوابگاه‌های مناسبی داره و اساتیدش هم حرفه‌ای عمل می‌کنن.
در رابطه با تاریخچه‌ی دانشگاه گیلان باید بگم که دانشگاه گیلان بزرگ‌ترین دانشگاه شمال کشوره و در سال ۱۳۵۳ با تصویب شورای گسترش آموزش عالی با قرارداد بین دولت‌های ایران و آلمان غربی سابق تاسیس شده و پردیس‌های اون داخل رشت قرار داره. توی دانشگاه یه دانشکده هست به اسم ابریشم‌چیان که توسط آقای ابریشم‌چیان تاسیس شده.
در رابطه با وضعیت کلی این دانشگاه، باید بگم که اولا محیطش بسیار سرسبزه. آب و هواش توی پاییز و زمستون و بعضا تا دو ماه اول بهار عالیه؛ ولی از اواخر اردیبشهت باید خودتون رو برای هوای شرجی و دم‌کردن آماده کنین. بارون زیاد می‌باره و تعادل خاصی هم نداره. مثلا ممکنه یه روز آفتابی خشک‌خشک برید دانشگاه و موقع برگشت مثل موش آب‌کشیده بشید! دوما اینکه دانشگاه گیلان بسیار شلوغه. دانشگاه گیلان متاسفانه این چند سال اخیر بیشترین ورودی رو گرفته و برای همین جمعیتش زیاده. همین موضوع باعث می‌شه گاها توی سوار سرویس‌شدن به مشکل جدی بخورید و بیشتر این جمعیت رو دخترها تشکیل می‌دن. دانشگاه بزرگیه و البته لازمه بگم حشره و مار زیاد داره. اگر از مار مثل من می‌ترسید؟ دیگه آره… ولی مارهاش بیشتر سمت دانشکده کشاورزی‌هستن؛ پس نگران نباشید.
دانشگاه گیلان، متشکل شده از چند دانشکده‌ی: پزشکی، ادبیات و علوم انسانی، هنر و معماری، مکانیک، کشاورزی، فنی، کامپیوتر و… هست و باید بگم تقریبا همه‌ی رشته‌ها رو پوشش می‌ده. همونطور که گفتم دانشگاه بزرگیه و باید بگم دانشکده‌های خوشگلی داره. مخصوصا دانشکده کامپیوتر و هنر.

موقعیت دانشگاه گیلان، کجاست؟

دانشگاه مرکزی گیلان بیرون از شهر قرار داره؛ ولی دانشکده‌ی علوم پایه داخل شهر قرار داره. دانشکده‌های مرکزی فاصله‌ی پنج‌دقیقه‌ای با هم دارن و نزدیک به هم نیستن. فاصله‌ی حدودی از دانشگاه تا شهر با احتساب سرویس، نیم‌ساعته که این در‌صورتیه که ترافیک نباشه! از ایستگاه تا خوابگاه هم باز باید تاکسی بگیرید که یک ربع هم اونجا زمان می‌بره تا برسید.
حمل و نقل عمومی یعنی سرویس چه درون‌دانشگاهی و چه برای شهر، علاوه بر تاکسی وجود داره؛ ولی خب تعدادشون نسبت به جمعیت کمه. طوری که دانشجوهای کشاورزی که دیرتر سوار می‌شن گاهی جا برای نشستن پیدا نمی‌کنن. راجع به امکانات رفاهی، داخل دانشگاه مرکزی بوفه هست، کافه، فست‌فودی، کافی‌نت، مطبخ، مسجد، مزار شهدا،  سلف و حتی آرایشگاه!( البته فقط مردانه) و توی علوم‌پایه هم که بیرونش شهره و شما به همه جا دسترسی دارید و فاصله‌اش تا شهرداری حدودا ۲۰ دقیقه‌است.

خوابگاه‌های دانشگاه گیلان

دانشگاه گیلان خوابگاه‌های خودگردان زیادی داره که توی شهر قرار دارن؛ ولی بپردازیم به خوابگاه‌های دولتی! خوابگاه پسرانه داخل دانشگاه قرار داره که خب وضعیتش واقعا تعریفی نیست و باز هم می‌گم که ظرفیت نسبت به تعداد دانشجویان کمه. خوابگاه دخترا هم‌ که یکیش بنت‌الهدی هست که توی دانشکده‌ تربیت‌بدنی قرار داره و حدودا ده‌دقیقه از دانشگاه مرکزی عقب‌تره؛ یعنی نزدیک امام‌زاده هاشم و البته سرویس مخصوص به خودش هم داره و خب مشخصا بنت‌الهدی توی شهر نیست. خوابگاه انصاری که مخصوص علوم‌پایه‌ست و توی شهر قرار داره. وضعیت این خوابگاه از خوابگاه بنت‌الهدی بهتره ولی بازم تعریفی نیست.
یه خوابگاه دیگه هم داره به اسم اتقیا که داخل شهره، تمیزه، به شکل سوییته و هر سوییت سه تا اتاق شش نفره داره. هر سوییت آشپزخونه، دستشویی و حموم مختص به خودش رو داره و باید بگم واقعا خوبه! البته تنها مشکلی که داشت نبود اسپیلت بود و ما امسال توی گرما خیلی اذیت شدیم ولی خب تازه اسپیلت هم نصب کردن و اینکه متاسفانه قطعی آبش زیاد هست‌.
در کل بخوام‌ بگم، دانشگاه گیلان خیلی سخت بهمون خوابگاه داد. ورودی زیاد گرفته بود و برای اسکان دانشجوها ظرفیت نداشت طوری که بچه‌ها خیلیاشون تا مدت‌ها توی نمازخونه‌ی اتقیا ساکن بودن. بنت‌الهدی متاسفانه مار داره و اگر می‌ترسید باز هم بهتون توصیه نمی‌کنم چون هر آن ممکنه ببینیدش. آخر سال اجازه می‌دن یه پک داخل انبار خوابگاه نگه دارید مثل مثلا پتو، تشک، ظروفی که نمی‌خواید ببرید و… .
راستی دانشگاه گیلان خوابگاه متاهلی هم داره.
داخل خوابگاه‌ بنت‌الهدی ماشین لباس‌شویی، سلف، بوفه و کافی‌شاپ، سالن مطالعه، نمازخونه و  فضای سبز بزرگی هست. باشگاه و استخر هم داره.
ولی توی اتقیا سلف فقط بهتون شام می‌ده و برای صبحونه و ناهار باید تا دانشکده‌ی علوم‌پایه ده دقیقه پیاده‌روی کنین و اونجا میل بفرمایید متاسفانه! بوفه‌هم نداره ولی سالن مطالعه و لباسشویی و نمازخونه داره. عوضش مکان اتقیا طوریه که به همه چیز دسترسی دارید.
خوابگاه‌ها ساعت ورود و خروجشون ۶ صبح تا ۹ یا ۱۰‌شبه. اگر دیرتر وارد بشید اسمتون رو می‌نویسن.
و یه‌ نکته راجع به بنت الهدی بگم‌. سرویس برای داخل شهر داره ولی آخرین سرویسش برای ساعت هفت و نیمه؛ یعنی بعد از اون باید خودتون برگردید.

سطح علمی دانشگاه گیلان

سطح علمی دانشگاه گیلان نسبی هست‌. بعضی اساتید واقعا کاربلد و حرفه‌ای هستن‌ ولی به همون نسبت هم استاد بی‌سواد و کم‌کار هم وجود داره. بستگی به شانستون داره! رنکینگ دانشگاه گیلان در ایران هشته و اعتبار اپلای داره. دانشگاه گیلان بیش‌تر از 20 مجله علمی و هنری داره که بعضی از این مجلات به زبان انگلیسی هم ترجمه شدن.

فضا، امکانات و جو دانشگاه

حراست: برای ورود به دانشگاه کارت دانشجویی توسط حراست چک می‌شه.راجع به پوشش هم واقعا سخت می‌گیرن! یعنی واقعا واقعا واقعا اذیتتون می‌کنن. به یه چیز‌هایی گیر می‌دن که واقعا عجیبه. مثلا به پاچه‌ی شلوارتون‌ گیر می‌دن، به دکمه‌های لباس و… .
راجع به ارتباط با جنس مخالفم خب اونقدر اذیت نمی‌کنن؛ ولی باز شرایط ایجاب می‌کنه که محتاط باشید.

در مورد فضاهای مذهبی هم؛ دانشگاه گیلان مسجد بزرگی داره که اونجا مراسمات مذهبی برگزار میکنن.

کتابخانه و سالن مطالعه: دانشگاه گیلان هم کتابخانه بزرگی داره و هم اینکه بسیاری از دانشکده‌ها، سالن مطالعه مجزایی دارن.

برنامه غذایی و سلف

کیفیت غذای دانشگاه گیلان به جز دو یا سه مورد دیگه زیاد تعریفی نداره البته اینو بگم که بیش‌تر بستگی به آشپز داره و یه چیز نسبیه. سلف اتقیا و علوم‌پایه نسبت به سلف مرکزی کیفیت خیلی خوبی دارن. تنوع غذایی سلف دانشگاه گیلان خیلی کمه. در این حد بهتون بگم که هفته‌ای سه بار به ما قیمه می‌دادن!
قیمت‌ غذای سلف هم از چهار تا شیش تومان بود. آخرهفته‌ هم، پنجشنبه ظهر فقط غذا می‌دن و شبش و جمعه باید خودت فکر غذا بکنی.

انجمنها و صنفهای دانشگاهی

فعالیت‌های دانشگاه توی مناسبت‌های مختلف وجود داره ولی واقعا چشم‌گیر نیستن‌. دانشگاه گیلان بعضا جو عقیدتی شدیدی داره. انجمن‌های علمی و فرهنگی دانشگاه گیلان بعضا فعالیت متناسبی دارن و گاها برنامه‌هایی رو برگزار میکنن.

رشته‌های دانشگاه

دانشگاه گیلان رشته‌های مرتبط با علوم انسانی، علوم پزشکی، علوم مهندسی، هنر و زبانهای خارجه رو داره و همونطور که گفتم متشکل شده از چند دانشکده‌ی: پزشکی، ادبیات و علوم انسانی، هنر و معماری، مکانیک، کشاورزی، فنی، کامپیوتر و… هست. اما جزئیات هر رشته و ظرفیت هر رشته زمان انتخاب‌رشته کنکور سراسری مشخص میشه.

در پایان ...

این دانشگاه ، نزدیک‌ رشت هست و من به خاطر این که رشت رو دوست دارم، پذیرفتمش. ولی در کل ممکنه برداشت و تجربیات هم شخص متفاوت باشه. مدیریت دانشگاه گیلان کمی بی‌نظمی داره و ممکنه اذیت بشید. البته این تجربیات من هست و ممکنه برای شما متفاوت باشه. اگه آب و هوای شمال رو دوست دارید و با بهار و تابستون شرجی کنار میاید، دانشگاه گیلان میتونه یکی از انتخاب‌های شما باشه.