چرا انگیزه ندارم؟
انگیزه فرآیندی است که رفتارهای هدفمدار را آغاز، هدایت و حفظ میکند. انگیزه همان نیروی محرکهای است که باعث میشود انسان عملی را انجام دهد. این عمل میتواند شامل خوردن یک لیوان آب جهت رفع تشنگی، خواندن کتاب برای بالابردن دانش یا انجام کاری برای رفع نیاز مالی و … باشد. در واقع در پاسخ به سوال انگیزه چیست میتوانیم بگوییم انگیزه شرایطی است در درون ما که خواهان تغییر در خود یا محیط است. جوهره انگیزه، رفتار پر انرژی و هدفمند است. وقتی انگیزه داریم، حرکت و اقدام میکنیم.
با این تعاریف باید بگوییم انگیزه یکی از عوامل محرک رفتار انسان است. به رقابت دامن میزند و باعث ایجاد ارتباط اجتماعی میشود. عدم وجود انگیزه میتواند منجربه بیماریهای مربوط به روان، مانند افسردگی شود. در یک جمله، انگیزه شامل میل به ادامه تلاش برای رسیدن به معنا، هدف و زندگی ارزشمند است
تعریف انگیزه در روانشناسی
علم انگیزه یک علم رفتاری است. این علم به دنبال ایجاد نظریههایی درباره این است که چه چیزی انگیزه انسان را تشکیل میدهد و فرآیندهای انگیزشی چگونه کار میکنند. انگیزه وقتی در دنیای واقعی دیده میشود، از طریق رفتار، سطح درگیری، فعالسازی عصبی و روانشناسی عصبی قابل مشاهده و قابل تشخیص میشود. انگیزه انواع مختلف دارد که در ادامه به تعریف آنها میپردازیم
انگیزه درونی چیست ؟
انگیزه درونی به مجموعه خواستههایی گفته میشود که به عوامل بیرونی بستگی ندارد. انگیزه درونی یعنی هیچ عامل فشار بیرونی وجود ندارد. نه همسر و نه کودکی . نه خانواده و نه رئیس و مافوقی … فقط خودتان هستید و خودتان. انگیزه درونی درواقع به معنی کارفرما بودن خود است و خود را موظف به انجام اموری بدانیم که در آن اجباری نیست.
انگیزه بیرونی چیست ؟
انگیزه بیرونی به عوامل محرک بیرونی بستگی دارد. مانند پدرهایی که هرروز صبح برای فرزندان و خانواده خود به بیرون میروند و کار میکنند. شما در زندگی تلاش میکنید و سرمایه گذاری میکنید چون خواستار آیندهای روشن هستید. افراد بیماری که برای درمان ، دارو مصرف میکنند. همه و همه عوامل بیرونی هستند که افراد را به سمت و سویی سوق میدهند.
هر دو انگیزه در جای خود بسیار مهم هستند و انسان برای ادامه راه به هر دوی آنها نیاز دارد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.